Kunstbruk: Trafikk

“Kunstbruk: Traffic”, installation, “The Degree  Show”, Stenersenmuseet, Oslo, 2000


Five idealistic organisations or businesses were invited to display information about their work inside the installation that had a city environment theme. In addition to objects like scrrenprinted car wallpapers and carpets shaped like flattened people, seat covers were made on the bus and the tube, and seat design for the electric car “Think” were displayed.

A cooperation with Marianne Nygård.Kunstbruk: Trafikk, installasjon, Avgangsutstillingen, Stenersenmuseet, Oslo, 2000


Fem idealistiske organisasjoner og bedrifter ble invitert til å ha sitt informasjonsmateriell i installasjonen som hadde bymiljøet som tema. I tillegg til objekter som silketrykte bil-tapeter, tepper utformet som flatklemte, overkjørte mennesker, og setetrekk for buss og bane, ble det vist forslag til nye setetrekk for den elektriske bilen “Think”.

Et samarbeid med Marianne Nygård.

Siri Harr SteinvikArt.html

Kunstbruk

          Se på, eller sitt på kunsten

          37-bussen (nr. 950), T-bane 2, 4 eller 5 (vogn 1040),    

          Stenersenmuseet


Prosjektet Kunstbruk befinner seg i grenselandet mellom kunst, design og brukskunst. Denne utstillingen viser forskjellige selvlagede ting som handler om det å ferdes i byen som myk trafikkant. Vi har laget et par nye setetrekk til Oslobussen og T-banen. Her kan du sitte på en asfaltstripe og lene deg imot eller lese illustrerte plansjer på seteryggene: Nisser, kaniner og maur som forteller om bilismens uønskede bivirkninger.

Vi ønsker oss en 70-tallsrevival på andre områder enn klærne og designen. Vi praktiserer gjør-det-selv og har en stor forkjærlighet for Norge Rundt-estetikk. Ikke ironisk, men oppriktig ment. Noen kaller det naivt.


Myk kunst

I Stenersenmuseet finner du fortsettelsen: Et snekret, heklet, strikket og trykket forsøk på å ta vare på noe av det beste fra 70-tallet. Veggene er tapetsert med over 100 000 små biler. Du kan sitte i lenestoler med bilmønsterputer eller på klappstoler med veimønster omgitt av en 200-fils motorvei. Her kan du lese om gjestene vi har invitert til utstillingen:

Cultura Sparebank, Fremtiden i våre hender, Nei til atomvåpen, Syklistenes landsforening og Trafikkaksjonen - foretak og organisasjoner som fortjener oppmerksomhet og plass. Her er de representert med alt fra brosjyrer, plakater, foldere, innmeldingsblanketter og litteratur til sykkelkart, buttons, klistremerker, underskriftskampanje og egen stand.


Følehorn

Ellers oppfordres du til å prøve bieluer (kun i voksenstørrelser) - 20 forskjellige luer som gir deg den oppmerksomheten du fortjener i trafikken.


Bruk refleks !

Du kan kjøpe fluoriserende tøymerker med tegninger av overrumplede dyr og insekter, til å sy på jakka eller veska. En blanding av en button og en refleks - en tegning du kan ta på deg.


Dampveivals

På golvet ligger det to filleryer; selvportretter i full strørrelse, heklet av oppstrimlete loppis-lakner. Gjenbruk i god, gammel oldemorstil.


Kollektiv

Setetrekkene til Oslobussen og T-banen har veimønster på setet og plansjer på ryggen (bearbeidelser av Den Gode og Den Onde Sirkel fra Samferdselsboka av Thomas Martinsen og Lars Aarønæs). Her kan du se bildene.